2.1. Dimensiunile Anvelopelor – Ce înseamnă ?

Daca avem indicele ZR, inseamna ca anvelope rezista la peste 240 km/h si daca vedem indicele Y, atunci viteza maxima depaseste 300 km/h. 458/2011 privind montarea anvelopelor prevede că, în cazul unei anvelope de iarnă, simbolul categoriei de viteză poate fi inferior inclusiv celui corespunzător vitezei maxime proiectate a vehiculului (dar nu mai mic decât Q – corespunzător vitezei maxime de 160 km/h).

Prin urmare producatorul isi analizeaza profilul creat si stabileste ce clase de performanta are acea anvelopa. Ele pot sa fie folosite in zone de zapada sau cu noroi. Din cauza constructiei speciale pretul este mai ridicat decat in cazul anvelopelor simetrice si directionale.

Anvelopele ranforsate sunt, de asemenea, folosite deseori în cazul mașinilor sport de înaltă performanță

Acest lucru ofera performante mai bune dar si o siguranta in plus. Mitas540/65R38 au prețul de la 1.490 EUR Cu TVA 20%. Pentru masina ta o fi buna hartia asta, dar pentru un alt coleg care are acelasi tip de masina, dar a fost omologat intr-o alta perioada de timp nu ii mai corespunde aceiasi directiva de omologare si este posibil sa nu isi poata trece in CIV anvelope ca si ale tale.

Soluția cea mai simplă și fiabilă este de a verifica dimensiunile anvelopelor folosite în precedență. În primul rând, ele trebuie să fie potrivite pentru mărimea jantelor pe care urmează să fie instalate. În funcție de lățimea anvelopei, diferite standarde pentru diametrul interior au fost aplicate Totodata, conducatorul auto trebuie sa tina cont si de alti factori in luarea acestei decizii, precum: stilul personal de sofat (daca, spre exemplu, aveti un stil de condus mai sportiv este indicat sa va echipati masina cu cauciucuri potrivite), tipul si calitatea drumului (alegerea unui profil al benzii de rulare cat mai adecvat, in acest sens conducatorii auto au la dispozitie o gama variata de profile speciale pentru drumuri urbane si nonurbane, pentru suprafte uscate sau umede ori acoperite cu zapada, gheata sau polei), scopul utilizarii (in functie de activitatile pe care le veti desfasura este recomandat sa alegeti setul de anvelope cu indici de sarcina si viteza optimi), anotimpul (anvelope de vara, avantaje anvelope ranforsate de iarna, автошины в кишиневе cauciucuri all season), costul (puteti alege intre cauciucuri marci de consum si cauciucuri marci premium, anvelope noi sau anvelope resapate, avand mereu in vedere ca raportul calitate-pret sa fie unul echitabil).

Verificați, de exemplu, dacă ea are un indice de încărcare și un simbol de viteză corespunzător specificațiilor vehiculului.

Diferenta este ca cele jantate apasa cu greutatea lor pe cea de jos, si pot afecta in timp calitatea anvelopei si a condusului. Se descuca extraordinar pe toate tipurile de carosabil, dar isi arata adevaratul potential atunci cand drumul este umed sau acoperit cu zapada.

Continental Sport Contact 5P este perfect pentru soferul care are nevoie de confort si manevrare superioara

Acest tip de cauciucuri pot avea si flancurile ranforsate pentru a proteja jantele si ofera in acelasi timp o stabilitate imbunatatita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.